ABOUT ME

My photo
MUAR, JOHOR, Malaysia
My nick name : BEE,

Tuesday, March 27, 2012

Gelombang

Bertemu Kembali

Salam....
kangkawan, B mintak maaf banyak2 sebb dh lama tak up to date my blogs.....
Emmmmmmm
Di sebabakan terlalu busy dan kesihatan yang tidak sehat....
Kalau ade aper-aper msg la kt B
Love u alllll
Muaaaaaahhhhhh

Sunday, March 11, 2012

Terkesima...

Salam
Hari ni aku terkesima....
Tak sangka, aku ader, 'Secret Admire' ......
Naper la tak bagi taw awal2.....
Di saat ni aku perlukan seseorang.....
Berikut adalah  msg yg dia bagi kat aku .....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Report 20:04 Aku perhatikan ko tanpa ko sedari, apa komen yang ko tulis, apa status yng ko update, view blog ko, view pic ko, sorry. Smalam gmba x pkai bju arini da pkai bju da, da tuka da. Ko ni pandai sangat x padan dngn aku. Sbena nya x bleh aku pangil aku kau dangn ko, aku kene panggil ko Dr. Ko baru ptus cinta so aku tkut aku jdi someone yang gangu hdup ko. Aku rasa kita x boleh bersama kerana watak kita sama2 minta maaf cakap >TOP<. Ko suka aku aku amat hargai terima kasih, aku pun suka ko, tapi...aku tkut aku dan ko x bleh pergi jauh.
Report  20:12
Dr Azri ada gmba x pkai bju, aku suka sangat tngok tpi aku x suka bila fkir 2 kali, sebb nati PLU semua cakap ko test market, sory aku x de hak nak control ko tapi sbagai rakan yng suka kat ko aku cuma bgi nasihat, dan trus trang ckap aku cmburu kalu ada orng lain tngok, aku cmburu wlaupun aku dan ko hanya kawan.
Grad UIA lagi la malu nya aku nak dkat ko sbb ko ni dah tentu baik sangat x padan ngan aku yng jahat ni, kalu ko bsama aku aku tkut ko rosak.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kalau ko milik aku datang la......

Friday, March 9, 2012

Pedihhhhhhh

Malam ni aku rasa hati aku terluka....
Aku sayangkan dia tapi dia....dia kecewa kan aku....
Bila dia dengan kawan-kawan dia.... Dia cakap aku ni kawan dia....
Macam tungul batu aku ikut kemahuan dia....
Dia tak faham perasaan aku, atau aku yang bodoh....
 Terlalu ikutkan.........
Aku tau la saper diri aku....
Hati sape yang tak pedih bila orang yang kita sayang bagi tau kat kawan dia yang aku hanya kawan dia....
Emmmmmm...Aku taw la,dia ada hati kat budak tu...... Cuba jangan mainkan perasaan aku....
Klau nal memain bagi tau jer lah.....
Tak der hal la.... Kalau dia bole buat kenapa aku tak bole...... Tapi aku tak kan Maafkan dia...
Kalau dia nak kat aku balik pun  aku akan jual mahal....
kekadang aku rasa aku tak perlukan kawan..... Tak guna kalau nak sakikan hati aku....
Tapi aku tak kan maafkan dia......
Aku benci.....


Sunday, March 4, 2012

SEPI

Tiba-tiba nk dgr lagu ni ....
Suka dgr lirik dia...


Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku Sepi
Biar senyum hadir di hariku
Namun ini hanya ada di bibir
Di bibir saja
aku ini yang bisa mengerti
Walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
Biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu
Sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri
Oh ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam
Woo sejarah cinta dan hidupku
Penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
Untuk tetap ku berdiri
Oh ada saatnya ku bicara
Bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

  • Bukan Mudah.....

    Bukan mudah
    Meniti langkah ke angkasa
    Bukan Mudah
    Mengejar mimpi jadi realiti
    Apapun jua bisa terbukti
    Andai langkahmu tidak terhenti
    Menuju puncak, Gemilang cahaya
    Mengukir cita seindah rasa
    Menuju puncak, impian di hati
    Bersama janji kawan sejati
    Pasti berjaya
    Bukan mudah
    Menggapai bintang yang berkilauan .. 
    Bukan mudah
    Jalanan ini untuk diharungi
    Apapun jua bisa terbukti
    Andai langkahmu tidak terhenti...

    sedap lak lirik lagu Akedemik Fantasia ni

    Saturday, March 3, 2012

    Sakit Hati....

    Ya Allah....
    Kenapa begitu kuat dugaan mu kepada ku.....
    Aku rasa macam dah tak sanggup hidup.....
    Rasa mcm nk nagis pun ader.....
    Ya  Allah kau maha mendengar...
    Maha melihat  dan maha segalanya...
    Aku terasa sakit hati sangat hari ni.....
    Sakit yang teramat..... Ya Allah berikan la hamba mu ni kekuatan......
    Hari ni aku rasa suma kawan-kawan tak guna......
    SUMA KAWAN TAK GUNA!!!
    AKU BENCI!!!!!!!!!!!

    Friday, March 2, 2012

    Dugaanku...


    Bila kita sayangkan seseorang .....


    Berpisah Jua......


    Berteman Sepi

    Emmmmm
    Sedap lak lagu ni.....

    Hidup Tak Selalu Indah..Hati Tak Selalu Gelisah

    Hidup manusia seperti roda..hidup manusia seperti air laut..macam2 perumpaan diberikan kepada kehidupan manusia..yang penting..sebagai manusia yg tahu menghargai..aku sentiasa bersyukur atas kurniaan Allah dan aku akan setiasa tabah menghadapi dugaan yang mendatang..semoga jalanku diredhaiNya..

    Cerita Tentang Falsafah Hidup...

    Salam sahabat,


    Hari ini B sekadar nak menampalkan satu artikel yang B ceduk dari buku James Rohn. Suatu benda yang kena pada batang hidung B sendiri. Dan mungkin satu benda yg boleh buatkan ko orang berfikir dan menilai sesuatu tentang falsafah hidup anda pagi ini, insyaAllah.

    How To Develop A Powerful Personal Philosophy

    The greatest influence on what we decide to do with tomorrow’s opportunity is not going to be circumstance, but rather what and how we think. What we think, and the conclusions we reach regarding life’s challenges, is going to be the sum total of what we have learned until now.

    The learning process plays a major role in determining our personal philosophy. Over the years we have all managed to gather up considerable knowledge. We cannot live without the information that surrounds us making an impact on how we think. The human mind is continually taking pictures and recording the sights and sounds around us. Every experience is etched into the neurons of the brain. Every word, every song, every television program, every conversation, and every book has made an electrical or chemical imprint on our mental computers.

    Each emotion, each thought, each activity in which we have been engaged has created a new circuit in the brain, which is linked to all of the others circuits that already existed. All that has touched our lives has been indelibly recorded, and all that we now are is the result of an accumulation of input which is intricately connected by a delicate combination of chemical and electrical impulses stored in the three-pound brain. All that has ever happened in and around us is now this uniqueness we call self— the individual human being.

    How we use all of this information and the way in which we assemble the knowledge we have gathered forms our personal philosophy. The problem is that much of the information we have gathered has resulted in erroneous conclusions about life that can actually block the achievement of our goals. The only way to eliminate these mental barriers is to review, reline and revise our personal philosophy.

    The best way to establish a new and powerful personal philosophy is to begin with an objective review of the conclusions we have drawn about life. Any conclusion that is not working for us may actually be working against us. Suppose, for example, a man has decided that his current employer is not paying him enough. His value system – based on years of accumulated information and experiences - then says, “That’s not fair!” This value judgment causes him to take specific steps in retaliation. As a result, he reduces his efforts and does only those things he feels his current paycheck justifies. There is nothing wrong with this decision...provided his goal is to remain where he is, doing what he is currently doing and getting paid what he is currently getting paid for the rest of his life.

    All of our counter-productive beliefs and choices are the result of years of accumulating misinformation. We have simply been around the wrong sources and gathered up the wrong data. The decisions we are making are not wrong based on the information we have; it is the information we have that is causing us to make wrong decisions. Unfortunately, these wrong decisions are leading us further away from rather than closer toward the achievement of our goals.

    Mencari Ketenangan...

    Bukan kesenangan yang kucari...
    Tetapi kerdohan yang di nanti


    KU CARI DAMAI DI HATI

    Aku cari bukan harta bertimbun-timbun
    Untuk hidup kaya
    Aku cari bukan wang berjuta-juta
     Untuk hidup bergaya,
    Aku cari bukan kawan-kawan,
    Untuk hidup sekadar berfoya-foya
     Aku cari mana dia Al-Ghazali,
    Aku cari mana dia Al-Shafie
     Kita bongkar rahsia kitab suci
     Cari pedoman
    Kita bongkar rahsia sunnah nabi
    Cari panduan
    Aku hidup kerana Dia Rabbi
    Dialah teman
    Dialah wali
    Dia mencukupi
    Aku hidup bererti
    Menikmati damai abadi

    (Hasil nukilan dr Tun.Dato' Sri, Abdullah Ahmad Badawi )

    Thursday, March 1, 2012

    Waluapapun Yang Terjadiiiiii

    Ah....
    Sekukuh manapun tembok yang dapat menahan ombak kepedihan yang mengelepar dalam dada...
    Ia akhirnya runtuh jua....
    Aku tahu...
    Aku harus banyak belajar....
    Belajar mengenal manusia dan makna kehidupan ini...
    Belajar berkenalan dengan masalah-masalah yang harus aku depani serta belajar bagaimana untuk aku menyelesaikannya dengan lebih jauh sekaligus!!!!